top of page

TALLER 2: LA RELIGIÓ MUSULMANA

WhatsApp Image 2022-06-08 at 11.02.56.jpeg

Introducció

Un cop localitzats a nivell general els estereotips i prejudicis que tenim com persones que formem part de la societat, entrem en matèria en relació al col·lectiu musulmà. Sovint es tendeix a pensar que només aquelles persones d’origen àrab són musulmanes, així com que totes les persones que segueixen la religió musulmana, són d’origen àrab. 

​

La nostra intenció amb aquesta proposta és fer evident que les religions no tenen un territori definit. Així com, seguir deconstruïnt-nos en relació als prejudicis i estereotips que estenen envers aquesta religió.

Part 1

Per començar, proposem que observeu les següents imatges i anoteu en un paper quines creieu que segueixen la religió musulmana.

Part 2

Un cop fet el pas anterior, us convidem a visualitzar el següent vídeo per tal de donar resposta a les vostres hipòtesi. A més a més, posaran resposta a preguntes que poden semblar tabú i que reprodueixen els prejudicis cap a aquest col·lectiu.

Part 3

Ara que ja has vist l’anterior entrega, ens agradaria poder convidar-te a la reflexió:

​

Aquests tabús i prejudicis també influeixen en l’àmbit educatiu, per tant, com a docent, també formen part del teu dia a dia. Consideres que aquests testimonis t’han ajudat a entendre millor i a empatitzar amb la religió  musulmana?  Creus que aquest vídeo replanteja la teva mirada en relació a les famílies? Si és així, com i perquè?

 

Et convidem a escriure-ho en un paper per poder tenir-ho sempre present.

Clara Antonin, Marina Mercader, Ariadna Sala i Berta Voltà.

​

Grau en Educació Infantil 

Universitat Autònoma de Barcelona

bottom of page